Uncategorized

TOP-1.4.1-19-SO1-2019-00017

A kedvezményezett neve: ANDOCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-19-SO1-2019-00017

A projekt címe: Mini bölcsőde létesítése Andocson

A szerződött támogatás összege: 137 000 000,- Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.03.08.

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja Andocson egy új építésű 7 férőhelyes mini bölcsőde létrehozása. Az épületet kialakítása során célunk, hogy az új intézmény minden szempontból a gyermekek igényeit szolgálja, egy teljes körűen akadálymentesített és energetikai korszerű épületben. A felújítást széleskörű eszközbeszerzés is kiegészíti. A településen eddig nem működött bölcsőde, így egy hiánypótló szolgáltatás kerül bevezetésre.

A projekt megvalósítás helyszíneként az Andocs Község Önkormányzata, 8675 Andocs, Szent Ferenc tér 1., hrsz: 256/2 ingatlant jelölte ki az önkormányzat, melyen jelenleg egy lakóház áll. Az épület átalakítással, felújítással bölcsődei funkcióra alkalmassá válik.

A projekt keretében kialakításra kerül 1 db min. 7 fős csoportszoba. Emellett a következő helységek kerülnek létrehozásra:

  • átadó, öltöztető
  • gyermek zuhanyzó, mosdó, mosóhelyiség (mosógépek elhelyezési lehetőségei)
  • melegítő konyha kialakítása, tejkonyhával
  • dolgozói öltöző, mosdó
  • vezetői iroda kialakítása
  • vendég vizesblokkok
  • játéktároló
  • babakocsi tároló

Az épület kubusa és befoglaló mérete megtartásra kerül, belső átalakítás tervezett a tervezési program funkciójának megfelelően. Az épület külső nyílászáróit kicseréljük (a tervezett melegítő konyha megközelítésére ajtók kerülnek beépítésre), továbbá külső homlokzati hőszigetelés szükséges, hogy az épület az energetikai szempontokat is kielégítse.

A meglévő épülethez a tervezett funkcióval akadálymentes rámpa kialakítására kerül sor. A meglévő kapubehajtón lehet megközelíteni meglévő útcsatlakozással. A telken belül szükséges parkolószám biztosítandó, melyből 1 db akadálymentesen kerül kialakításra.

Az épület tetőteres kialakítású. A földszintre kerülnek elhelyezésre a bölcsődei alapfunkciók. Itt került kialakításra a 7 fős csoportszoba hozzátartozó gyermek átadóval, gyermek vizesblokkal. Az épület főbejáratán belépve babakocsi tároló került kialakításra. Továbbá a földszintre tervezünk egy melegítőkonyha kialakítását is. Az emeletre a kiszolgáló funkciók kerültek elhelyezésre, mint például a vezetői iroda irattárral, öltöző és vizesblokkok.

TOP-1.4.1-19-SO1-2019-00017 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva